2013. jún. 17.

Lora Leigh - Buja Fiúk (22 ok, hogy miért dühös az olvasó)

Molyon, egy karc során találtam rá erre a tündérbogárra. A sok, sok, sok, sok, sok, sok, SOOOOOK félmeztelen pasis borító közül akadt meg ezen a szemem. De nem azért, mert különösebben tetszett volna, hanem mert irgalmatlanul rossznak látszott a könyv. (borító és fülszöveg alapján). Nem csalódtam a megérzéseimben.
Egy apró megjegyzés: honnan verbuválták ezt az izompacsirtát? Holtbiztos vagyok benne, hogy szteroidot legel napi szinten.

A sokatmondó fülszöveg, rövidítve:
Rowdy Mackay nyolc éve hagyta el az otthonát, mert túlságosan gyenge volt ahhoz, hogy ellenálljon a fiatal Kelly Benton csábításának. Tengerészgyalogosként biztonságos távolba került a kísértéstől és a nővé érett, kentucky kis boszorkától. Most azonban hazatért, és készen áll rá, hogy belekezdjen azokba az erotikus játékokba, amelyek híre miatt ő, és a két unokatestvére három megyés körzetben kiérdemelte a Buja Fiúk nevet.

Úgy döntöttem, hogy csak röviden és tömören fogom értékelni, és hagyom, hogy inkább az idézetek beszéljenek helyettem.


Mind tudjuk már, hogy az az új trend, hogy felnőtteknek szóló erotikus regényeket jelentetnek meg a kiadók. (Igen, azt is tudjuk melyikre gondolok.) Felmerült bennem pár kérdés ezzel kapcsolatban:
- Úgy igazából melyik korcsoportot célozzák meg ezekkel?
Valaki látott már olyat, hogy egy kiskorú egy átlagos napon besétál egy könyvesboltba és megvásárol egy erősen szexuális tartalmú könyvet? És valaki tapasztalt ezzel kapcsolatban bármi furcsaságot? Én igen. Míg korhatáros filmekre a mozikban, szigorú követelményként szerepel a korhatár betartása, könyveknél ez miért nincs jelen? Olvashatunk részletes leírásokat anális behatolásokról, a felvilágosításon régen túlmutató jeleneteket. Filmekben azonban, véletlenül kivillan egy női mell, azonnal rá kell rakni a 16-18-as sárga, piros karikát.  Hogy is van ez? Erősen diszkriminatívnak érzem ezt. Rendelésnél nehezen kivitelezhető a korhatárnak a betartatása, de nem lehetetlen.
- Ki a búbánat veszi meg ezeket? De ez már csak amolyan költői kérdés.

Ettől nevetségesebb élményben még nem volt részem. És nem abban az értelemben, ahogy ez hangzik.
A szavak, a mondatok, amiket használ Lora Leigh, valahogy kiábrándítóak. Bizonyára valamilyen sötét ötlettől vezérelve, bele-bele lapozgatott egy szinonima szótárba, hogy, ó hadd ne írjam le százszor, hogy "izgató, gyönyörű". Inkább írom, hogy szexcica és észveszejtő! Ettől populáris leszek, főleg ha a szereplőimet állandóan nemi aktusra kényszerítem, és a párbeszédeik 80%-a is csak arról fog szólni, hogy kit-mikor-melyik nyílásba- mennyire erősen fognak megszexuálni.

Sajnos, nem tudtam kijönni abból a családi katyvaszból ami ott van, ki kinek a mostohája, unokatestvére, vagy szimplán egy vadidegen? Ez érthetetlen.
Nem mellékes még, hogy Kellyt, majdnem megerőszakolta egy őrült, erre akarna épülni a főkonfliktus. De kizárólag análisan akarta. Valami homoszexuális hajlamú ez az erőszaktevő, vagy csak egyszerűen annyira debil, hogy nem akar a hagyományos módon megerőszakolni egy lányt? Ezt én nem fogom megérteni. 

Fel kell még hoznom azt a hatalmas, és mélyen szántó okot arra, hogy Rowdy miért vonult be a seregbe: Nem akart lefeküdni Kelly-vel. Ennyi. Hat évet pazarolt el az életéből ennyi miatt! Mert micsoda bűn, hogy megkívánt egy 16 éves lányt (aki úgy öltözött, mint egy prostituált). Nehezemre esik elképzelni, hogy miért akkora hatalmas fájdalom parancsolni az ösztönöknek. Vagy, ha már nem tudott neki ellenállni, nem gondolt arra esetleg...hogy...ELKÖLTÖZZÖN?! Az ég verje meg! Ennyi idiótát egy rakáson.
De nyugodjunk meg, amint visszatért az otthonába, alig telt el két nap (!), már következik is egy 4 oldalas  petting jelenet. Ahhoz a traumához képest, amit Kelly átélt, elég hamar túltette magát a férfiundoron, nem?

Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy Kelly, valójában maga az író, Lora. Annyira egyértelmű, nem? Normális ember nem ír ennyire nyíltan pornográf művet, úgy, hogy nem magát képzeli a főszereplő helyébe. De ha így van, akkor ez a nő mentális problémákkal küzd. Feltételezhetőleg.

És most jöjjenek azok a részek, amiken meg(ki)akadt a szemem:

1. Szép nyugodtan, leírja milyen csodálatos hangja van Kellynek, milyen izgató, SZEXI (csak háromszázhetvenkilencszer), röpke egy bekezdésben csak ezt taglalja, erre hirtelen beüt ez:
"És hangjának édes, rekedtes búgása mindig azzal fenyeget majd, hogy a farka szétrobbantja a sliccét."
Hát ez váratlanul ért...Mivel felkészült vagyok, tudtam, hogy ettől lejjebb is lehet süllyedni.

2. Van egy olyan helyzet, hogy a lány nagy nyugodtan álldogál a konyhában, tesz-vesz, beszél magában. (az őrület jele vol1.) és Rowdy (ez bizony akkor is egy kutya név...) megszólal. A lány meg úgy megijed, mint akire rátört éjnek évadján egy terrorista alakulat, hogy bombával tűzdeljék teli a száját. Egy csöppet azért nincs ez túlreagálva? Ha meglát egy szúnyogot, akkor begyógyszerezi magát rémületében? Később persze rájöttem a viselkedésének az okára.

3. "Arckifejezése a félelem és a türelmetlen bosszankodás között ingadozott"
Most én ezt hirtelenjében nem tudom elképzelni...Lehet tikkel?

Egy másik ugyanilyen abszurdum:
"Rowdy arcán vadság és gőg ült, gátlás és elszántság, átitatva tiszta, tüzes szenvedéllyel."
EGY ARC SE TUD ENNYI ÉRZELMET KIFEJEZNI! NE MÁÁÁÁR. Főleg ilyen ellentéteseket! Kapásból öt főnévvel jellemzi az ábrázatát.

4. "Fülébe csengett a reszelős hang emléke, az, ahogy lefogja az erős férfitest, ahogy síkos ujjai, ellenállására ügyet sem vetve, a fenekében matatnak, ahogy a szájára kötött rongy elnémítja a sikolyait."
Azt hiszem prűd vagyok. Ez nekem újdonság. Hm. De kíváncsi vagyok, hogy mindenki olyan betegségben szenved-e, amitől csak úgy bőségesen ontják magukból a nedveket? Még az ujjuk is nedvedzik? De nem, biztos mindenkinél, mindig éppen kéznél van egy tubus vazelin.

5. "Rowdy mellkasán meg-megrándultak az izmok, nyakán lüktettek az erek, s egy apró verejtékpatakocska gördült alá, ami tovább vonzotta a lány tekintetét, növelte a vágyát. Nyelvével a férfi felé, hajolt és megnyalta a bőrét, magába szívva a sós férfizamatot.."
HAHAHAHAA! Lehet, hogy víz helyett az izzadságot preferálja, ha szomjas? Izgalmas.

Verejtékpatakocska  *nyammm*


6. 

"– Néztek már közben? – suttogta, arckifejezése még tovább 
komolyodott a szexuális vágytól."
MÁR HOGY NÉZTÉK VOLNA, HA SZŰZ AZ A SZERENCSÉTLEN?! Ez már kezd dühítő lenni.

"– Nem voltam szent, drágám. – Rowdy ajka arra a szexi félmosolyra húzódott, ami a védjegye volt. – De nem volt semmi komoly. Igazából egy ideje nem is volt senkim. Hát neked?"Ezek nagyon szeretnek agyhalottasat játszani...Hogy lett volna, ha majdnem megerőszakolták és 6 év után is még mindig szűz? Gondolkozz már! Nem is keresem tovább a logikát.

7. "Ray megállt a pult mellett, és vett egy palack Jack Danielst..."
Én meg most mentem ki a Balatonra, és fogtam egy rég elveszettnek hitt palackot, belegyömöszöltem egy kis cédulát rajta a segítségkérésemmel, és útnak eresztettem. Az üveg az maradjon üveg, a palackot meg, tartogassuk vészhelyzetre.

8. "Nem fogom elveszíteni, csak azért, mert valami mocsok megpróbálta tönkretenni. És nem fogok lábujjal pettingelni az asztal alatt, csak mert titeket feszélyez. Értesz engem?"
Ezt az apjának mondta Rowdy. Gratulálok. De azért, Kelly és az anyja közötti dialógusok se semmik.

9. "A lány a fejét ingatta, és megvonaglott, amikor egy apró nyögés hagyta el az ajkát."
Egy normális öleléstől. Semmi más nem történt itt még köztük! Kelly hiperérzékeny? Jön egy szellő, és már orgazmusa is lesz? Elképzelhető.

10. A sok "sikítok az élvezettől" monológból, túl sok van, hogy egyáltalán itt elférjen. Egy horror filmben kevesebbet sikítanak. A szomszédaik vajon mit szólhatnak ehhez?
- Drágám ez a hang...mintha...
- VALAKIT ÖLNEK A SZOMSZÉDBAN!

Kelly nemcsak sikít, hanem nonstop remeg, rángatózik, különféle testnedveket bocsát ki, mindenféle indok nélkül. Tudjátok, ezek minek a tünetei? Az epilepsziának. Így már értelme is van az egésznek történetnek! A csődörök csak javítani akarnak az állapotán! Megfejtettem a könyvet. Ez az!
Adja a szende, "megerőszakolt" szüzet, de ha hozzáérnek, akkor meg elrepül, mint egy lufi. Jaj de álszent. Jaj. Nem bírom.

"Kelly izgatottan megnyalta a száját. Ettől a mozdulattól a férfi makkja sóváran kezdett lüktetni."
Aha. Szende, mi? A férfival meg mivan? No comment.

11. "Azt akarom, hogy levetkőzz, szeretni akarlak a fejed búbjától a lábad ujjáig, olyan gyakran, ahogy csak lehet, és néha… lehet, hogy nem leszünk kettesben."
Na, ettől padlót fogtam.

"Normális mély levegőt sem tudok venni azóta, amióta megnőtt a melled." Eh, miért is? Egy újabb tünet! Lehet őt is epilepsziával kell diagnosztizálni.


12. "...Nem a biztonságodról, hanem valami számodra sokkal fontosabbról. És ez a nemi életed."
Hová fajulnak a dolgok, ha a nemi élet fontosabb a biztonságnál?

13. "Hüvelykujja megsimogatta a puncija fölött levő tetoválást. Szárnyaló sast ábrázolt, amelynek egyik szárnya a duzzadt ajak felé hajlott"
Héhéhé! Na álljunk csak meg. Eddig egy szó sem volt semmiféle tetoválásról! 109 oldalba telt ezt leírni?! Pedig már kétszer is meztelen volt! Később meg hirtelen kinő egy szarva is, mert olyan, mint egy kisördög. A legérdekesebb dolog ebben, mégis az, hogy a többi 316 oldalra megszűnik létezni a tetkója...

14. "...olyan elégedettség töltötte el kábult arcát elnézve, hogy belefeszültek a golyói."
*sírva röhög*

15. "– Istenem, micsoda ízed van – suttogott a férfi,"
Igen. Sült disznó, ketchup, sajt, olajban sült krumpli íze van. Mert sajtburgert ettetek. Jó, hogy én ezt jobban tudom!

16. "– Szopj, kicsim."
Azta. De romantikus!
(megjegyzésként mondom, eredeti nyelven nem volt ilyen)

17. "– Akkor még nem éreztem a forró kis pinádat a farkam körül, ahogy csutkára lefeji."
Valószínűleg, itt kezdte el igazán élvezni a munkáját a fordító. 
A Microsoft Office Word ezt írta erre az idézetre: Ilyen szót nem illik papírra (képernyőre) vetni! HOGY MENNYIRE IGAZAD VAN, BARÁTOCSKÁM!

18. "– Tönkretette minden egyes kibaszott ruháját, amije csak volt. Minden átkozott hajpántot, az összes csini-bini csajos cuccát. Őt is összetörte."
Csini-bini? Micsoda? A fordító illuminált állapotba került.

19.  "– Lefogadom, fantáziáltál erről. – Rowdy hangja forrósághullámokat robbantott a méhébe, azután megrohanta a csiklóját és a mellbimbóját."
Eljött a pillanat, amikor már nem tudok mit írni az ilyenekre. Egyszer már hozzászokik az ember.

20. "Itt maradnak éjszakára, ezt tudta. Ez az első lépés, hogy előcsaljanak egy eszelőst."
Az elképzelésük a szereplőknek, hogyan kapjanak el egy eszelőst: éjnek évadján kihajóznak az öböl közepére, ahol senki evilági nem tud a közelükbe férkőzni (állítólag). Ebben én nem értem a logikát. Ha megakarok keresni valakit, akkor elvágom magam a külvilágtól?


21.  "A menekülés ideje egy perccel az után járt le, hogy hagytad, hogy megint megdugjam azt a szexi kis testedet."
Ezt pont azután mondja Rowdy, miután meglékelték a hajót amin rajta voltak, mert éppen orgiát tartottak és ez szúrta a szemét a szatírnak. Pedig azt hittem végre megjött a lány esze és képes otthagyni ezt a sok férfit. És miért mindig csak testiségekre hivatkoznak? A személyiségéért szeretni valakit már ódivatú dolog?

22. Rowdy és Kelly (igen, ez a lány neve) nagy hévvel tépik egymást Dawg házában, éppen készülnek a "titkos bejáratot" használni, és mit ad Isten, éppen oda keveredett egy síkosító az éjjeli szekrény közepére. Mert minden ember ott tárolja a síkosítóját. A vendégszobában. Mindenki szeme előtt. A realitás határainak már a közelébe se akar érni az író.

Adnék egy tanácsot. a túl sok felnőtt filmet néző unatkozó háziasszonyoknak: Ne írjatok könyvet abból, amit ott láttok! Mert pazarlás és senki sem leli örömét benne.

Összefoglalva a dühítő faktorokat: polgárpukkasztó, minden férfinak adonisz teste van (testmozgás híján) a romantika szót hírből se ismeri az író, itt csak végeláthatatlanul szexelni akarnak a legundorítóbb módokon.

Befejezésként összegyűjtöttem a leggyakrabban ismétlődő szavakat: szexi, édes, kicsikém, farok, duzzad, megkeményedik, átkozott, izom (Krull a harcizom haha) , rohadék, édesem (2), vágy, láng, tűz, ajak.


NEM AJÁNLOM!

5/1

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia! Biztosan nem fogom elolvasni ezt a könyvet, igazából csak véletlenül keveredtem erre az oldalra. Mindenesetre érdemes volt elolvasnom a kritikádat, mosolyt csalt az arcomra minden, az idézetek mellé tett megjegyzésed. Éppen eléggé rossza hangulatomban voltam/vagyok, szóval rám is fért. Köszi. :)

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...